ABD Temsilciler Meclisi'nin üyesi, başkent Washington'daki Kongre binasının önünde basın toplantısını düzenleyerek "Gazze'de ateşkes" programında bulunuyordu.

Temsilciler Meclisi Üyeleri Kongre Sarayı dışındaki basın açıklamalarında Gazze'deki insani drama ve ateşkesin bir an önce yaşananların önemine dikkat çekildi.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez burada şunları söyledi: “Bu gece ateşkesin ne anlama geldiğini çok net anlıyoruz. Ateşkes, bombalamanın duracağını ifade ediyor.

Ateşkes masumların savunulması anlamına gelir. Korkmayacağız dedi.

Temsilciler Meclisi üyesi Cori Bush da Gazze'de üçte ikisi kadın ve çocuk olmak üzere 11 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Bush, çocuklarının erken doğduğunu ve bunun üzerine Gazze'de prematüre bebeklerin görüldüğü günleri hatırlattığını anlattı: "Ölüme terk edilen bebeklerin ve solunum cihazlarına bağlı ölen hastaların yasını kullanıyoruz.""dedi.

Temsilciler Meclisi Üyesi Jonathan Jackson, Gazze'deki durumu şöyle anlattı:

" Şu anda yaşadığı en kötü mülteci kriziyle karşı karşıyayız." Yorumunu yaptı:

Filistin kökenli bir üyeden Biden yönetimine eleştiri Filistin asıllı Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib, konuşmasında Biden yönetimini eleştirdi ve şunları söyledi:

"Ülkemizdeki hayatta kalan insan, (Biden) Filistinlilerin toplu olarak cezalandırılmasını söyledi Desteklemesi, İsrail desteğinin ise su, yiyecek ve temel tıbbi bakıma engel olarak savaş suçlarının işlenmesi karşısında düşmüş durumda."

"Aynı zamanda Başkanımız (Biden) Kongre'yi sivillerin üzerine daha fazla bomba atmaya çağırırken öfkeli.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Jamaal Bowman dedi: "Kongre ve Beyaz Saray'ın şiddet konusunda yozlaştığından dolayı." Gazze'ye yönelik mevcut ablukayı ve 4.000 Filistinli çocuğu kitlesel olarak cezalandırmasını başka nasıl destekleyebilirdik? Sivillere izin verilsin mi? değerlendirmesini yaptı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasındaki mevcut durum Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, "İsrail'in Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere yönelik devam eden ihlallerine yanıt olarak" 7 Ekim sabahı küresel bir saldırı başlatılırken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne odaklandı.

Trump'a Suikast Girişimi: Saldırganın Kimliği Açıklandı Trump'a Suikast Girişimi: Saldırganın Kimliği Açıklandı

Hava saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 365'i asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldürüldüğünü, Gazze Şeridi'ndeki bölgede 46, Kuzeyde Lübnan sınırına yakın 6 olmak üzere 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre 239 İsrailli tutuklu Kassam Tugayları'nın elindeydi.

Gazze'ye göre ölü sayısı 11.240'ı aştı; bunların arasında en az 4.630'u çocuk ve 3.130'u kadın var. Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 193 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Onbinlerce yaralı ve sivilin sığındığı Gazze'deki onlarca hastanenin kampçılarına veya ana hücrelerine, onları terk etmek için saldırıya geçti. Bu saldırılarda özel kişi öldü ve yaralandı. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi