Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

Amerikalı bir yetkili, gerilimin arttığı bir dönemde ABD'nin Yemen'de havalanmaya hazırlanan yaklaşık 10 İHA'yı düşürdüğünü söyledi.

Reuters'in haberine göre, ABD Ordu Merkez Komutanlığı, ABD Donanması'na ait bir geminin, Aden Körfezi'nde üç İran insansız hava aracını ve bir Husi gemisavar balistik füzesini düşürdüğünü söyledi. Herhangi bir yaralanma ya da hasar yaşanmadığını da belirtmek gerekiyor.

Yemen'in en kalabalık bölgelerini kontrol eden İran destekli Husiler, geçtiğimiz haftalarda Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki ticari gemilere bir dizi insansız hava aracı ve patlayıcı füze ateşledi.

Husiler, bu saldırıları İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarına yanıt ve Filistinlilerle dayanışmanın bir işareti olarak tanımladı.

BÖLGESİNDE SALDIRILAR DEVAM EDİYOR


Husi saldırıları uluslararası nakliyeyi sekteye uğrattı. ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik saldırı başlatarak Husileri "terörist gruplar" listesine aldı.

Husiler, dün sabah Aden Körfezi'nde "Amerikan ticaret gemisine" yönelik operasyon düzenlediklerini söyledi.

Husilerin Kızıldeniz ve çevresindeki gemilere yönelik saldırıları Asya ile Avrupa arasındaki ticareti yavaşlattı, tedarik darboğazları korkusunu artırdı ve büyük güçleri Gazze savaşının bölgesel bir çatışmaya dönüşebileceği endişesi nedeniyle alarma geçirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ocak ayı başında Husi hedeflerine yönelik saldırıların devam edeceğini ancak saldırıların durdurulmadığını kabul ettiğini söyledi.

Kaynak: karar