ABD'nin Yemen'deki Husilerin kontrolündeki bölgeleri vurmaya devam ettiğini doğrulayan bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), dün Yemen saatiyle 15.00 ile 20.00 saatleri arasında İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelere 5 hava saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Gvir kaza geçirdi: Makam arabası devrildi İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Gvir kaza geçirdi: Makam arabası devrildi

Bu saldırılar sırasında 3 gemisavar seyir füzesi, 1 insansız sualtı aracı ve 1 insansız deniz aracının imha edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 23 Ekim'den bu yana Husilere ait ilk insansız sualtı aracının tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. CENTCOM, Husilerin kontrolündeki bölgelerde gemilere yönelik tehdit oluşturan unsurların tespiti ve imhasının seyrüsefer özgürlüğünü koruyarak uluslararası sularda güvenliği sağlayacağını vurguladı.

Öte yandan, Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi'nin NATO'dan destek istediği bilgisi de gündeme geldi.

Alimi'nin, İran destekli Husilerin Kızıldeniz'de oluşturduğu tehditlere karşı NATO'dan yardım talep ettiği ve Münih Güvenlik Konferansı kapsamında NATO yetkilileriyle görüştüğü ifade edildi. Alimi, bölgede güvenliği, barışı ve istikrarı sağlamak amacıyla NATO ve diğer uluslararası taraflarla stratejik ortaklık kurmayı arzuladıklarını belirtti.

Kaynak: birgün