ABD Deniz Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, California'da kaybolan helikopterin arama kurtarma ekipleri tarafından arandığı belirtildi.

CH-53E Super Stallion tipi helikopterin, Las Vegas yakınındaki Creech Hava Kuvvetleri üssünden kalktığı ancak dün gece varması gereken Miramar Deniz Piyadeleri Hava İstasyonu'na ulaşmadığı ifade edildi.

İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü

Helikopterin en son San Diego şehir merkezinin yaklaşık 56 kilometre doğusundaki dağlık bir bölge olan Pine Valley'de görüldüğü aktarıldı.

Deniz Kuvvetleri, San Diego Bölgesi Şerif Departmanı ve Sivil Hava Devriyesi'nden yardım talep ederken, şerif departmanının atmosferik nehir fırtınası nedeniyle bölgeye ulaşamadığı açıklandı.

Bölgenin engebeli olması nedeniyle arazi araçlarıyla arama çalışmalarına devam edilirken, California itfaiye ekiplerinin helikopterin en son görüldüğü noktaya ulaştığı ancak bir bulgu elde edemediği belirtildi.

Açıklamada, yaklaşık 30 metre uzunluğundaki CH-53E helikopterinin, eyalette etkili olan atmosferik nehir fırtınası sırasında hangi görevle havalandığına dair bilgi verilmedi. Olayla ilgili detaylar geliştikçe güncelleneceği belirtildi. (BirGün)

Editör: DS Haber