ABD'nin köklü bankalarından Wells Fargo'nun dolar kuru için yeni tahmini oldukça dikkat çekici. Banka, Türk Lirası'na yönelik uzun vadeli iyimser görüşlerini artan bir inançla yenilediğini belirtti.

Banka, yerel seçimlerin sona ermesiyle Türk Lirası'nda ortaya çıkan ortodoks ekonomi politikasının devam etmesi ve 4 yıl boyunca seçimsiz bir döneme girilmesinin, Türk varlıklarına olan güveni artırdığını vurguladı. Ayrıca, Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma politikasının da piyasa katılımcılarının Türk varlıklarına olan ilgisini artırdığına dikkat çekti.

Banka, döviz kurlarının birbirine yaklaşması ve dolar priminin azalması gibi faktörlerin, Türk Lirası'nın değerine ilişkin artan iyimserliği yansıttığını ifade etti. Ayrıca, yerel siyasi dinamiklerin düzelmesi, güvenilir bir para otoritesinin bağımsızlığı ve demokratik süreçlere müdahale edilmemesi gibi faktörlerin, Türk Lirası'nın daha güçlü bir para birimi olmasını sağlayacağını öne sürdü.

Mezar fiyatları bir yılda iki katına yükseldi! Mezar fiyatları bir yılda iki katına yükseldi!

Wells Fargo, dolar/TL kurunda 2025 yılı için 3. çeyreğe kadar tahminde bulundu. Banka, doların bu yıl zirve yapmış olduğunu ve 2025 yılının ortalarından itibaren ise 30 liranın altına gerileyeceğini belirtti. Bu tahmin, Türk Lirası'nın değer kazanacağı ve dolayısıyla doların Türk Lirası karşısında değer kaybedeceği öngörüsünü yansıtmaktadır.

Kaynak: DÜNYA