ABD'nin Florida eyaletindeki iki farklı plajda gerçekleşen köpek balığı saldırıları, üç kişiyi yaraladı. Olayların ardından plajlar geçici olarak kapatıldı.

Florida’nın Watersound plajında yüzen 45 yaşındaki bir kadın, köpek balığı saldırısına uğradı. Kadın, sol kolundan ciddi şekilde yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, kolunun bir kısmını kesmek zorunda kaldı. Bu olay, plajda büyük panik ve korkuya neden oldu.

Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi

İkinci Saldırı 90 Dakika Sonra

Watersound plajındaki saldırıdan 90 dakika sonra, 6,4 km uzaklıktaki başka bir plajda iki kişi daha köpek balıklarının hedefi oldu. Yaralılar hızla hastaneye kaldırıldı. İki saldırının ardından yetkililer, bölgede güvenliği sağlamak amacıyla plajları geçici olarak kapatma kararı aldı.

ABD’de Köpek Balığı Saldırıları

Geçen yıl ABD’de 36 köpek balığı saldırısı yaşandı ve bu saldırıların ikisi ölümle sonuçlandı. Bu olaylar, dünya genelindeki toplam köpek balığı saldırılarının yüzde 52’sini oluşturuyor.

Florida, geçen yıl 16 köpek balığı saldırısıyla ABD eyaletleri arasında ilk sırada yer aldı. ABD’yi, dört ölümle sonuçlanan 15 saldırıyla Avustralya ve biri ölümle sonuçlanan üç saldırıyla Yeni Kaledonya takip ediyor.

Kaynak: Karar