İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü

ABD'den İsrail'e Büyük Destek: İki Aydır Süren Filistin Saldırılarına 10 Bin Ton Üzerinde Askeri Teçhizat Gönderildi

İki aydır üst üste Filistin'e saldırılar düzenleyen İsrail'e, 7 Ekim'den bu yana ABD'den 200 kargo uçağıyla 10 bin tonun üzerinde askeri teçhizat gönderildi.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; ABD'den İsrail ordusuna askeri teçhizat taşıyan 200'üncü kargo uçağının ülkeye ulaştığını söyledi.

Açıklamada, İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı ABD Tedarik Misyonu'nun çabalarıyla gerçekleştirilen sevkiyatların "büyük önem taşıdığı" belirtildi.

Bu kapsamda açıklamada, "Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusuna 10 bin tondan fazla askeri teçhizat gönderildiği" ve bunların arasında zırhlı araçlar, silahlar, kişisel koruyucu ekipmanlar, tıbbi ekipmanlar yer aldığı belirtildi. , sarf malzemeleri, mühimmat ve "diğer". Daha fazlasının olduğu iddia edildi.

ABD'de Demokratlar, Senato'ya İsrail ve Ukrayna'ya yardımın da dahil olduğu yaklaşık 111 milyar dolar değerinde bir ulusal güvenlik paketi sundu

Güvenlik paketinde İsrail'e 10,6 milyar dolarlık yardım yer alırken, bu yardımın 4 milyar doları füze savunma yeteneklerinin artırılmasına, 1,2 milyar doları ise "Demir Işın" hava savunma sisteminin geliştirilmesine yönelik.(karar)

Editör: Haber Merkezi