Avrupa Birliği Komisyonundan yaptığı açıklamaya göre, AB'nin "DiscoverEU" programı kapsamınca 36 bine yakın 18 yaşındaki gençler, internet üzerinden yapılan ankette birkaç soruyu cevaplayarak bu imkana sahip olabilecekler. Bunun için yapılan Avrupa Gençlik Portalı'ndaki sayfada 4 Ekim'den itibaren 18 Ekim'e kadar başvurular yapılabilecek.

EN FAZLA 30 GÜN BOYUNCA KULLANABİLECEK

AB ülkelerinin yanı sıra Erasmus+ programına dahil olan İzlanda, Lihtenştayn, Sırbistan, Norveç, Kuzey Makedonya ve Türkiye'den gençler, Avrupa Gençlik Portalı'ndaki ankete cevap vererek  ücretsiz tren biletlere sahip olabilecek. Ücretsiz seyahat imkanı elde eden gençler, biletleri 1 Mart 2024 ile 31 Mayıs 2025 arasında en fazla 30 gün boyunca kullanabilecek.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

YAKLAŞIK 40 BİN NOKTADA İNDİRİM İMKANI

Cevapladıkları soruların ardından seçilecek 36 bin genç, aynı zamanda kültürel mekanlar ve faaliyetler, toplu taşıma, gıda, konaklama, spor gibi alanları da kapsayan yaklaşık 40 bin farklı noktada indirim imkanından yararlanacak. Biletler, Avrupa'nın bazı yerlerinde adalara veya tren imkanı olmayan bazı noktalara gidişler için de kullanılabilecek. (karar)

Editör: Haber Merkezi