Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerindeki zamlar hakkında açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, "Oluşan koşullara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı" dedi.

AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde basının karşısına geçen Uraloğlu, yapılan zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Uraloğlu, "Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamlara ilişkin nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Kamuda bir verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Oluşan koşullara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı. Bakım ve işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu ve bu düzenlemeyi gerçekleştirdik."

Ayrıca, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ne yönelik de değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, tasarrufun herkesin daha dikkatli olmasını gerektiren bir süreç olduğunu belirtti. "Zaten dikkat ediyorduk ancak bu süreçte kamuyla daha fazla entegre olacak şekilde kurumlarımız, tasarruf yaklaşımına daha fazla uyum sağlayacak ve katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Yapılan zam oranlarına da değinen Bakan Uraloğlu, Kamu kuruluşlarına ait otoyol ve köprülerde yüzde 76, Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yapılanlarda ise yüzde 50 oranında zam yapıldığını belirtti.

İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi! İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!

Örneğin, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden otomobiller için geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya yükseltilirken, Osmangazi Köprüsü'nde en ucuz geçiş 290 liradan 399 liraya, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ise 295 liradan 419 liraya çıktı. En ucuz geçiş ücretlerindeki artış oranı ise 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yüzde 60, Osmangazi Köprüsü'nde yüzde 37.93, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yüzde 42.37, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise yüzde 40 oldu.

Kaynak: SÖZCÜ