Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak bileti tavan fiyatları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatlarının belirlenmesine ilişkin olarak, 1 Mayıs-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir uçuşta biletlerin %80'i için 2 bin lira, kalan %20'lik kısmı için ise 3 bin 250 lira olarak uygulanacağını ifade etti. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ise aynı oranlar için biletlerin sırasıyla 2 bin 500 lira ve 4 bin lira olarak belirlendiğini açıkladı.

BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kaybetti BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kaybetti

Bakan Uraloğlu, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren'in uçak seferlerinin iptali ve bilet fiyatlarına yönelik yazılı soru önergesine yanıt verirken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hakların yolculara sunulmaması durumunda mevzuata uygun işlemlerin yapılacağını ve teknik ya da operasyonel nedenlerle yapılan iptallerde yolculara tazminat ödeneceğini dile getirdi. Ayrıca, hava yolu işletmelerine mevzuat ihlali durumunda Türk Sivil Havacılık Kanunu uyarınca belirlenen üst sınırdan idari para cezaları uygulanacağını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde bu yılın mart sonuna kadar toplam 1413 başvurunun uçuş iptaliyle ilgili yapıldığını aktardı. Bilet ücretlerindeki tavan fiyat uygulamasının Bakanlıklarının koordinesinde yapıldığını vurguladı ve hava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında ticari faaliyet gösterdiğini belirtti. Hava yolu işletmelerinin uçuş saatlerini ve diğer hususları kendi takdirlerine bağlı olarak belirlediğini ifade etti. Uçuş başvurularının ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirildiğini de ekledi.

Kaynak: SÖZCÜ