ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Kızıldeniz'de konuşlu ABD Donanmasına ait USS Carney'nin Yemen'den fırlatılan 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını vurduğunu bildirerek, füzelerin ve insansız hava araçlarının güç olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığını söyledi.

YEMEN AÇIKLARINDAN FÜZE FIRLATILDI

Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonundan sonra İsrail'in Gazze'ye doğru bombalamaları devam ederken, Orta Doğu'da da gerginlik tavan yaptı. ABD, İsrail'e destek olması için 2 uçak gemisini Akdeniz'e doğru yollarken, Kızıldeniz'de ise ABD donanmasına ait olan bir savaş gemisi, Yemen açıklarından gelen füzeleri engelledi.

BİRDEN FAZLA SAYIDA FÜZE ATEŞLENDİ

İki ABD'li yetkilinin CNN'e verdiği habere göre, Orta Doğu'da çalışan bir ABD Donanması savaş gemisi Yemen kıyısı yakınlarından gelen birden fazla füzeyi zararsız hale soktu.

"HUSİ MİLİTANLARI TARAFINDAN ATEŞLENDİ "İDDİASI

Yetkililerden biri, füzelerin Yemen'de sürmeye devam eden çatışmalara karışan İran destekli Husi militanları tarafınca atıldığını söyledi. Yetkililer, füzelerin neyi hedeflediğinin belirlenmediğini söyledi. Füzelerin USS Carney'e atılmış olması ya da her hangi bir başka bir hedefe doğru atılmış olması söz konusu.

ABD DOĞRULADI: 3 FÜZEYİ VURDUK, POTANSİYEL OLARKA İSRAİL'E DOĞRU FIRLATILMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Kızıldeniz'de konuşlu ABD Donanmasına ait USS Carney'nin Yemen'den ateşlenen 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını etkisiz hale getirdiğini belirterek, füzelerin ve insansız hava araçlarının potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığını söyledi.

DÜN SÜVEYŞ KANALI'NDAN GEÇMİŞTİ

USS Carney Çarşamba günü Süveyş Kanalı'ndan Kızıldeniz'e geçmişti. ABD Filo Kuvvetleri Komutanlığı, sosyal medya gönderisinde bunun "Orta Doğu'da deniz güvenliği ve istikrarının sağlanmasına yardımcı olacağını" söylemişti.

İRAN DEVLET TELEVİZYONUNDA İSRAİL'E KARŞI SAVAŞ PLANI

Diğer yandan İran devlet televizyonu, İsrail'in, Gazze'ye saldırılarının devam edilmesi halinde Tahran'ın "direniş güçleri" olarak adlandırdığı bölgedeki takımları tarafından ne tür saldırıyla karşı karşı kalabileceğini anlatan bir haber yayınladı.

Görüntülü haberde, İsrail'in kuzeyden Hizbullah, doğudan Irak ve Suriye'deki milis güçlerle güneyden de Yemen'deki Husiler tarafından füzeler ve insansız hava araçlarıyla aynı zamanlı hedef alınacağı harita üzerinde gösterildi. İran, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmemesi için birçok kez yüksek düzeyde çağrıda bulunmuştu.

İRAN, "DİRENİŞ GÜÇLERİNİN" HAREKETE GEÇECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim'deki bir konuşmasında, İsrail'in saldırılarının durdurulmaması halinde "direniş güçlerinin" harekete geçeceğini bildirmişti. Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da bugün yaptığı açıklamada, İsrail- Filistin savaşının bölgeye yayılma ihtimaline dikkati çekmişti. İran; Lübnan Hizbullahı, Suriye ve Irak'ta desteklediği milisler ve Yemen'deki Husileri "direniş güçleri" olarak adlandırıyor.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi