Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ülke genelindeki 3 bin 44 hukuk mahkemesinde aktif olarak kullanılan e-Duruşma sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, sistemin 15 Eylül 2020 tarihinden bu yana uygulanmaya başladığını ve bugüne kadar 1 milyon 671 bin 567 e-Duruşma gerçekleştirildiğini belirtti. Adalet Bakanı, e-Duruşma sisteminin yargılamalarda emek ve zaman tasarrufu sağladığını vurguladı.

e-Duruşma sistemi, 2020 yılında hukuk mahkemelerinde avukatların bulundukları yerlerden görüntülü olarak duruşmalara katılmasını sağlayan bir sistem olarak tanıtıldı. Adalet Bakanlığı mühendisleri tarafından geliştirilen bu sistem, 81 ilde kullanılmakta ve avukatların yargılamalara istedikleri takdirde video konferans yoluyla katılmasına olanak tanımaktadır.

CHP Kobani Davası kararına tepki gösterdi! CHP Kobani Davası kararına tepki gösterdi!

Avukatlar, e-Duruşma sistemi üzerinden duruşmalarını sorgulayıp gerekçelerini yazarak taleplerini iletebilmektedirler. Hakimlerin sistem üzerinden talepleri kabul etmesi durumunda, avukatlar bulundukları yerden video konferans ile duruşmalara katılabilmektedirler. Bu uygulama, uzmanlara göre emek ve zaman tasarrufu sağlamaktadır.

Kaynak: karar