Adalet Bakanı Tunç'tan 'Arka Sokaklar' Dizisine Tepki: Hukuki İncelemeler Yapılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uzun soluklu televizyon dizisi "Arka Sokaklar"ın bir sahnesinde yer alan ceza infaz koruma memuru tiplemesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu tür sahnelerin ceza infaz kurumlarında görev yapan personeli rencide ettiğini belirterek, gerekli idari ve hukuki incelemelerin yapılacağını açıkladı.

İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı

Bakan Tunç'un sosyal medya açıklaması şu şekilde:

"Bir televizyon dizisinde ceza infaz kurumlarımızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez. Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde fedakarca çalışarak yerine getiren ceza infaz koruma personelimize yönelik gerçekleştirilen bu tür yayınlarla ilgili olarak gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Aynı konuda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından da bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ceza infaz kurumlarında görev yapan personelin temel insan hakları, uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuata tam riayetle görevlerini yerine getirdiği ifade edilerek, söz konusu dizinin infaz ve koruma memurlarını töhmet altında bırakan sahnelerinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.(karar)

Editör: Haber Merkezi