Diyarbakır Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret içeren bir olayın ardından başlatılan soruşturma hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yöneltilen sorular üzerine Tunç, "Diyarbakır Sur'daki adli soruşturma devam ediyor. Ülkemizin milletimizin birlik beraberliği ile ilgili konularda sinir uçlarıyla oynarsanız adli ve idari soruşturmalarla karşı karşıya kalırsınız." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Edanur açıklaması: 'Utanarak izliyoruz' İmamoğlu'ndan Edanur açıklaması: 'Utanarak izliyoruz'

"Türkiye Cumhuriyeti'nin yasaları çerçevesinde bir belediye terörü destekliyorsa, bu durum daha önce uygulamalı olarak görüldü. Kimse durduk yere kayyum atanmasını veya parti kapatılmasını istemez. Millet düşmanlarına kaynak aktarırsanız, anayasa ve kanunlar çerçevesinde yetkiler kullanılır. Bu yetkileri kullanmak zorunda kalınmamalıdır." şeklinde yetkilerin kullanılması gerektiğini belirten Tunç, "Millet size teröre destek olun diye oy vermiyor. Şiddete teşvik suç sayılır, fikir özgürlüğü kapsamında sayılmaz. DEM Parti aynı yolu izlerse aynı muameleyle karşılaşır. DEM Parti teröre destek olmaya devam ederse kapatılabilir." dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEM Parti hakkındaki açıklamalarını hatırlatan Tunç, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde DEM Parti için, 'Teröre destek vermek, terörle müşterek hareket etmek şüphesiz ki bizim değerler silsilemize saldırıdır ve bununla ilgili olarak da Anayasanın çok açık hükümleri vardır. Türk'ü de Kürt'ü de Laz'ı da Çerkez'i de diğer gruplar da bu ülkenin hür ve eşit vatandaşlarıdır. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek. Birliğimize ve bütünlüğümüze böylesine kışkırtıcı eylemlerle el uzatmaya kalkanlara bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Buna bir defa herkesin hazır olması gerekir.' şeklinde ifadeler kullanmıştı." diye ekledi.

Kaynak: HABERLER.COM