Eligül'den Seçil Erzan’a 3 Bin Dolarlık Tazminat Davası Eligül'den Seçil Erzan’a 3 Bin Dolarlık Tazminat Davası


Olay, merkez ilçe Seyhan'a bağlı Fatih Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre; Abdullah Başbudak, elindeki pompalı tüfekle sokakta havaya ateş etmeye başladı. Başbudak'ın silahından çıkan kurşunlardan biri, yoldan geçen elektrik kablosuna isabet etti; kopan kablo nedeniyle kuzeni Rafet Deveci'nin (28) evinin elektriği kesildi. Deveci, evinin balkonuna çıkıp, Başbudak'a tepki gösterdi.

İkili arasındaki tartışma, Deveci'nin evden dışarıya çıkıp, kuzeninin yanına gelmesiyle kavgaya dönüştü. Elindeki pompalı tüfeği yere yatıp, bu kez yanında taşıdığı tabancasını çıkartan Başbudak, hasmına tam 5 el ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlardan 2'si Rafet Deveci'nin göğsüne, biri de omzuna isabet etti. Abdullah Başbudak, kuzenini ölümüne terk edip, motosikletine binerek hızla olay yerinden uzaklaştı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Durumu ağır olan Deveci, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa süre sonra Başbudak'ı olayda kullandığı silahlarla yakaladı. 11 ayrı suç kaydı olan ve emniyetteki sorgusunda; "Kuzenim teli kopartınca bana bağırıp küfür etti. Zaten kendisini sevmiyordum. Üstüme yürüyünce de dayanamayıp vurdum" itirafını yapan Başbudak, tutuklandı, Deveci de toprağa verildi.(Adanamasası)

Editör: Haber Merkezi