Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Adana'da terk edilmiş bir binada cansız bedeni bulunan Aşkın'ın, kardeşinin yerine öldürüldüğü ortaya çıktı.

Adana'da tek başına yaşadığı terk edilmiş binada cesedi bulunan ve silahla öldürülen Aşkın Kaya'nın (29), cezaevindeki kardeşinin yerine düşmanları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Adana'da işlenen cinayetin üzerindeki sır perdesi kalktı.

Olay, 5 Eylül'de Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde meydana geldi.

Komşular, Aşkın Kaya'nın yaşadığı metruk binadan kötü kokular geldiğini polise bildirdi. Eve giren ekipler Kaya'nın çürüyen cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemenin ardından şüpheli ölüm olarak değerlendirilen Kaya'nın cansız bedeni, Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsi sonucunda Kaya'nın 2 Eylül'de başına ve göğsüne tabancayla vurulduğu belirlendi.

ÖZEL BİR EKİP CİNAYETİ AYDINLATTI

Olayın aydınlatılması için Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu. Cinayeti araştıran soruşturmacılar, Muhammet Saydam'ın 8 Haziran 2022'de aynı mahalledeki bir evde silahlı saldırı yapıldığı yönündeki söylentiler nedeniyle Kadir Tunç tarafından öldürüldüğünü, Aşkın Kaya cinayetinin de bu amaçla işlenmiş olabileceğini değerlendirdi. sebep. . "Kasten yaralama" suçundan cezaevinde bulunan Kaya'nın ağabeyi Emrah Kaya'nın, olay günü barışma bahanesiyle Saydam ile katili Kadir Tunç'u bir araya getirdiği belirlendi. Saydam ailesinin, Muhammet Saydam cinayetinden Emrah Kaya'yı sorumlu tuttuğu, ağabeyi Aşkın Kaya'nın ise cezaevinde olduğu için öldürüldüğü belirtildi.


BİNLERCE SAAT GÖRÜNTÜ İZLENDİ
Soruşturmayı bu doğrultuda derinleştiren polis, bölgede ve cinayetin işlendiği güzergahta incelenen binlerce saatlik kamera görüntüleri ışığında Aşkın Kaya'yı evinde öldürdüğü belirlenen Saydam'ın ağabeyi Yasin Saydam'ın takibe alındı. . . yer. Şüphelinin olayın hemen ardından Kocaeli'ye kaçtığı ve sahte kimlik kullandığı belirlendi. Polis, cinayet zanlısı Saydam, kendisine yardım ettiği iddia edilen kuzeni Berat S. ve arkadaşı Mehmet Şirin U.'yu gözaltına aldı. ve 6 yakını teknik gözetim altında yakalandı. Polis, 4 ilde eş zamanlı operasyonla şüphelilerin adreslerini tespit ederek 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

CİNAYETİ REDDETTİ, TUTUKLANDI

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerden Yasin Saydam, cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. Duruşmasının ardından "kan dökmek kastıyla adam öldürmek" suçundan adliyeye sevk edilen Yasin Saydam, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Berat S. ve Mehmet Şirin U. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 6 şüpheli ise savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi