Adana'daki Özgür Apartmanı'nın depremlerde yıkılmasıyla ilgili dava devam ediyor. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, müteahhit olarak görev yapan 2 kardeşin tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen binanın eski yöneticisi M.T., kolon kesilmesine dair herhangi bir şeye tanık olmadığını ifade etti. Tanıklık yapan M.T., binanın yapımıyla ilgili olarak sadece belirli bilgilere sahip olduğunu dile getirdi.

Sanıklardan Mahmut A., binanın yapımıyla ilgili herhangi bir sorumluluğunun olmadığını savundu ve o dönemde imza yetkisinin kendisinde olmadığını belirtti. Suçlamaları reddeden Mahmut A., binanın yapımında teknik uygulama sorumlusu olan bir başkasının ilgilendiğini öne sürdü.

MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı

Diğer sanık Murat A. da suçlamaları kabul etmediğini belirtti ve binanın inşasında etriye aralığının yönetmeliklere uygun yapıldığını ifade etti.

Cumhuriyet savcısı, dosyadaki delil durumunu göz önünde bulundurarak sanıkların mevcut halinin devamına karar verilmesini önerdi.

Mahkeme heyeti de sanıkların mevcut halinin devamına ve sanık avukatının keşif yapılması talebinin reddine karar verdi. Duruşma, eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

Özgür Apartmanı'nın müteahhitleri Mahmut ve Murat A. hakkında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Deprem Soruşturma Bürosu tarafından "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.

Kaynak: BirGün