Adıyaman'ın Besni ilçesinde bulunan 15 milyon yıllık balık fosili, Adıyaman Müzesi'nde sergilenecek.


Besni ilçesine bağlı Oluklu köyünde bir vatandaşın bulduğu balık fosili, Adıyaman Müzesi'ne teslim edildi. Yaklaşık 8 santimetre uzunluğundaki fosil balığın yüzgeçleri, iskeleti ve kılcal damarları net bir şekilde görülebilmektedir. Orta Miyosen'e ait olan ve yaşı 16 ila 11,6 milyon yıl öncesine dayanan balık fosilinin 15 milyon yaşında olduğu tahmin ediliyor.



Adıyaman Müzesi envanterinde yer alan balık fosili, gelecekte müzenin sergi salonunda sergilenerek ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir vatandaşın bulduğu balık fosili, Adıyaman Müzesi'ne getirildi. Kayadaki balık fosilinin boyu yaklaşık 8 santimetre civarında, kılcal damarları ve yüzgeçleri açıkça görülüyor." 

Yeşilçam'ın ustalarına onur ödülü verildi Yeşilçam'ın ustalarına onur ödülü verildi

Orta miyosen dönemine tarihlendirdiğimiz bu fosil, yaklaşık 16 milyon ila 11,6 milyon yıl öncesine, yani 15 milyon yıl öncesine aittir. Bu fosiller göl ve nehir çökeltilerinin bulunduğu yerlerde görülür. Çok önemli bir fosil olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonraki dönemlerde sergilenmek üzere ziyaretçilerin beğenisine sunulacak” dedi.

Kaynak: HABERLER.COM