2018 yılından bu zamana kadar sürekli gündem konusu olan Adnan Oktar Suç Örgütü Operasyonu’nu hala gündemden düşmüyor. Youtube'da yayımlanan 'kedicik' belgeseliyle herkesin kanını donduran suç örgütü lideri hala hakkında pek çok soruşturma devam ediyor. Yürüten bir soruşturmada dönemin mali şube Müdürü Furkan Sezer ise eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ın Adnan Oktar’ı operasyon öncesinde uyardığını iddia konusu oldu.

Karabük'te uçuruma uçan şoför 150 metreden yürüyerek çıktı Karabük'te uçuruma uçan şoför 150 metreden yürüyerek çıktı

Bir televizyon programında konuyu dile getiren Sezer, Okuyan’ın, “Eymen” kod adlı örgüt üyesi Aylin Atmaca’ya, “Size yönelik 2019 seçimleri öncesi bir operasyon olacak. Tayyip Bey’in onayıyla. Ona göre tedbirlerinizi alın” diye operasyon öncesinde suç örgütü üyesine uyarılarda bulunduğunu iddia ediliyor.

Cumhuriyet olayın odağındaki Atmaca’nın ifade tutanağına ulaştı. İfade de, örgütün Ankara grubundan olan Atmaca ve Yeliz Sucu’nun telefon konuşmaları da mevcut. Telefon konuşmasını konu eden tutanak, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ın Adnan Oktar’ı ziyarette bulunmak istediği belirtiyor.

Atmaca, söz konu konuşmayla ilişkin verdiği ifadede, “Yeliz Sucu camiadan arkadaşımdır. Bu telefon görüşmesinde eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan Bey Adnan Beyi ziyaret etmek istediğini bana söyledi. Ben de Yeliz’i arayarak ziyaretin programını yapmasını istedim” ifade ederek olayı doğrulamış oluyor. (Cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi