Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü ile ilgili 2021 yılında yürütülen soruşturmada ele geçirilen dijital materyaller, örgüt lideri Oktar'ın cezaevi görüşlerinde örgüt üyelerine verdiği talimatlar, kişisel istekleri ve iletişim yöntemlerini içeriyor.

Bu materyaller arasında özellikle dikkat çeken konulardan biri saç boyası. Oktar'ın, sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarında saç ve sakalının boyalı olduğu görülüyor ve beyazlayan saçlarını boyamak için cezaevi yönetimine defalarca dilekçe verdiği belirtiliyor.

Oktar'ın Silivri Cezaevi Müdürü ile temas kurulması için verdiği talimat da dikkat çekici. Oktar'ın, müdürle temas kurulması için "zengin işadamı tarzında birini" gönderilmesi önerisi bulunuyor.

Osmaniye'de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Osmaniye'de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Bu kişinin, müdüre bir akrabanın burada olduğunu ve gerekli ilginin gösterildiğini belirterek, teşekkür etmesi gerektiği ifade ediliyor.

Ayrıca, kart alıp vermenin veya tanınmış bir ünlü avukat aracılığıyla iletişim kurmanın daha etkili olacağı öne sürülüyor.

Diğer bir talimat ise Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı ile görüşülmesi yönünde. Oktar'ın örgüt üyelerine verdiği talimatlar arasında, ünlü bir avukat aracılığıyla müdür yardımcısı ile iletişime geçilmesinin gerekliliği vurgulanıyor.

Bu talimatlar, Oktar'ın cezaevi koşullarında bile örgütü üzerindeki kontrolünü sürdürme çabalarını gösteriyor.

Oktar'ın Erzurum Cezaevi'ne nakledilmesinin ardından da yeni bir yapılanmaya gittiği ve iletişim yöntemlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. 

Kaynak: sözcü