Sakarya'nın Serdivan ilçesine bağlı Yazlık Mahallesi'nde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Barış Demir'in 4 yaşındaki 'Paşa' adını verdiği tosunu 1 ton 600 kilograma ulaştı. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bu devasa tosun 750 bin TL'lik bir fiyatla satışa çıkarıldı.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Üç kuşaktır hayvancılıkla uğraşan Demir ailesi, tosunun 750 bin TL'lik fiyatının, ikinci el otomobillerle yarışacak düzeyde olduğunu belirtiyor. Günlük olarak 10 kilonun üzerinde buğday, arpa, mısır ve fabrika yemi tüketen bu devasa hayvan, Sakarya'da nadir bulunan türden bir örnek olarak dikkat çekiyor.

Barış Demir, hayvancılık sektöründe yaşanan azalma ve zorluklara rağmen ailecek bu işi severek yaptıklarını vurguluyor. Tosunun tartımında yaşanan zorluklar nedeniyle kamyonete sığmayan bir ağırlıkta olduğunu ve bu nedenle dışarıda tartıldığını ifade ediyor.

Tosunun satışı için beklenen alıcıya, tartım yapılarak teslim edileceği belirtiliyor. Ancak tosunun özel yapısı ve ağırlığı nedeniyle alıcının bu durumu göz önünde bulundurması gerektiği ifade ediliyor. 

Kaynak: DÜNYA