İki sene önce Mersin’den ABD’ye giden makine mühendisi 30 yaşındaki oğlu Miraç Aydın Kurt’tan 1 haftadır haber alamayan anne Hanım Akduman, çoğunun aranması için yetkililerden yardım talep etmiş, annenin müracaatı üzerine arama çalışmaları başlatılmıştı. Gencin acı haberi dün gece geldi. Miraç Aydın Kurt’un, New York’taki evinde yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Gencin ölüm sebebiyle ilgili ABD’deki incelemelerin devam ettiği bildirildi.

TÜSİAD'dan Müfredat Değişikliğine Çağrı: Eğitimde Aceleci Yaklaşımlar Riskli! TÜSİAD'dan Müfredat Değişikliğine Çağrı: Eğitimde Aceleci Yaklaşımlar Riskli!

Anne çocuğuna ulaşmak için yardım istemişti.

Diğer yandan, dün ölen gencin annesi Hanım Akduman, oğlundan bir haftadır haber alamadığını söyleyerek, "Oğlum makine mühendisiydi. O sıralarda birkaç firmada makine mühendisi olarak, daha sonra günübirlik işlerde çalıştı. Son zamanlarda büyük bir Amerikan firmasında mühendis olarak çalışıyordu ama ben artık iki oğlum da yurt dışında olduğu için gelmelerini istiyordum. Çocuğum da bana, ’Anne tamam, biraz daha para biriktireyim geleceğim’ dedi. En son ikna ettim, ısrar ettim gelecekti. O sıra göz muayenesi için lens süresi bitmiş doktora gideceğini söylemişti. 6 gün önce ‘Şu an New York’tan New Jersey’e geçtim. Orada da ev bulayım, evi de yerleştireyim, öyle seni arayayım’ dedi. Muayene olup, evini bulup yerleştirip beni arayacaktı" açıklamasında bulundu. (İHA)

Editör: Haber Merkezi