AK Parti'de seçimlerin ardından ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Başarısız seçim sonuçlarından sorumlu tutulan 6 isim, masaya yatırılacak. Bu isimler şunlar: AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe.

AK Parti'de Seçim Sonrası İlk MYK

Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Ancak beklenmedik sonuçlar AK Parti'de hareketliliğe neden oldu. AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK toplantısı yarın yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, seçim sonuçları detaylı bir şekilde ele alınacak ve parti içindeki sorumluluklar tartışılacak.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası yaptığı açıklamada, "Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız" demişti. Bu bağlamda AK Parti MYK toplantısında, başarısızlıkla ilişkilendirilen 6 ismin durumu ele alınacak.

Tepkilerin yoğunlaştığı isimler şunlar:

  • AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir
  • AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ve toplantıya dair açıklamalarda bulunacak. AK Parti'de yaşanan bu gelişmeler, parti içi dinamikler ve gelecek adımlar hakkında kamuoyunda merakla bekleniyor

Kaynak: Haberler.Com