Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda jandarma, köylüler ve köylülere desteğe gelen gruba tazyikli su, cop ve biber gazı ile mühadale etti.

Akbelen Ormanı’na açılmak istenen maden sahasına karşı köylülerin direnişi üçüncü gününde sürüyor. Jandarma, barikatları kaldırmak isteyen köylülere müdahale etti. Direnen köylülere ve bölgede bulunan milletvekillerine gazlı ve sulu müdahalede bulundu.

Müdahaleden, ağaçlara sarılan bölge sakini 88 yaşındaki Zehra Nene ve destek için bölgede bulunan milletvekilleri de etkilendi. Zehra Nene, bugün direnişin 3. gününde ağaçlarına sarılmak için bölgeye gelmişti.

Biber gazından etkilendiği görülen Zehra Nene "Biber gazı sıktılar, ondan kaçtım. Arkadaşlarım vardı, arkadaşlarım nerede" dedi.

Halk Tv Canlı canınında gelişmeleri aktaran muhabirimiz, Yeşil Sol Parti milletvekilleri Perihan Koca ve İbrahim Akın'ın müdahaleden etkilendiğini bildirdi.

Jandarmanın jammer kullandığını belirten muhabirimiz Yağmur Beril Varol "Gaz kapsülleri atılıyor, TOMA su sıkıyor. Çok yoğun bir gaz var, konuşmakta zorlanıyoruz" dedi.

Ayrıca yangın bölgesi olan ağaçlık alanda gaz fişeği atıldı.

Kocaeli Valiliği'nden sokak hayvanlarına yönelik belediyelere yazı gönderildi Kocaeli Valiliği'nden sokak hayvanlarına yönelik belediyelere yazı gönderildi

Yeşil Sol Parti Milletvekili Perihan Koca da müdahaleden etkilendi.(halk)

Editör: Haber Merkezi