Akıl almaz yükseliş, gecekondu mahallesindeki komşuları Polat çiftini anlattı. Sosyal medyada paylaşımlarıyla büyük ilgi toplayan Dilan ve Engin Polat çifti, haftalardır gündemden düşmeyen kara para aklama iddialarından sonra önceki gün gece saatlerinde düzenlenen operasyonla karakola götürülüp, gözaltına alınmışlardı.

İstanbul merkezli Ankara, Ordu, Yalova, Manisa ve Kırklareli’de toplamda 43 farklı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi ve aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu, Kürşat Polat, Ahmet Gün ve Sezgin Polat'ın bulunduğu 17 şüpheliyi gözaltına alındı.

KOMŞULARI TANIYAMADI

Bütün Türkiye'nin gündeminden düşmeyen çift, zengin olmadan yani daha 5-6 yıl öncesine kadar İstanbul'da Yenisahra mahallesinde yaşadıkları gecekondu mahallesine muhabir ekipleri gitti. Uzun yıllar yaşadıkları mahalledeki komşuları Engin-Dilan Polat çiftinin yeni hallerini görünce tanıyamadılar.

Eski komşuları, "Çok değişmişler" yorumlarını yaptı.

Erkan Yola'nın cenaze töreni yapılacak Erkan Yola'nın cenaze töreni yapılacak

Muhabirin "Nasıl bir aileydi, nasıl bilirsiniz?" sorularını cevapsız bırakmayan mahalleli, "İyi biliyoruz, iyi temiz aile, akrabaları var onlar da yan tarafta. Dilan Polat gelin geldi, karşıdaki binada oturdu" diyerek anlattı.

"Aranız nasıldı?" sorusuna ise bir mahalleli, "İyiydi, bizimle bir sorunları yoktu. Kendi kendilerine geçinen bir aileydi" dedi.

"DAR GELİRLİ BİR AİLEYDİ"

Bir başka mahalleli soruduğundaysa, "Polat'lar dar gelirli bir aileydi. İlk önceaksi aldı, daha sonra da kamyonet aldı. O tür bir yaşam mücadelesi veriyordu" diyerek ifade etti. (cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi