Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki

Hamas militanlarının kanlı baskını sonrası ateşlenen Filistin- İsrail savaşı mülteci sorunu da tekrar gündeme geldi. Savaş mağdurlarının Türkiye’ye gelip gelmeyeceği merak edilen konulardan biri olurken denizlerde rota da değişti. Savaş yüzünden fazla sayıda gemi yönü Türkiye’ye çevrildi. 30 bine yakın kişi İzmir’den Türkiye’ye gelecek.

SAVAŞ ROTASINI TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ

Hala btimeyen savaş sonrası Hayfa Limanı seferleri iptal edildi rota ise Ege'ye çevrildi. Doğu Akdeniz sefer gerçekleştiren uluslararası kruvaziyer işletmelerinin gerçekleşen savaş yüzünden seferleri iptal edildi. Yeni rotaları Kuşadası, Bodrum, İzmir, Marmaris, İstanbul limanları oldu.

12 GEMİ REZERVASYON YAPTIRDI

DTO Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’e kruvaziyerlerin geleceğini söyleyerek, İzmir Limanı’na ise 12 geminin rezervasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Tahminen 30 bin yolcunun geleceğini kayıt eden İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin şu açıklamaları yaptı:

“Kuşadası Limanı için bu kadar kararlı konuşmuyoruz çünkü ekim ayı Kuşadası Limanı'nın zaten en dolu olduğu aylardan biri. Neredeyse her gün 2-3 gemi geliyor yani liman sınırı doğrultusunda dolu.”

Bilgin, bu sebepten dolayı mutlu olduklarını da söyledi.(karar)

Editör: Haber Merkezi