İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yapılan açıklamada İstanbul genelinde şiddetli yağışların etkili olacağını duyurdu. AKOM'un meteorolojik tahminlerine göre, özellikle Beykoz ve Şile bölgelerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Anadolu Yakası'nın tamamında etkili olacağı belirtildi.

Yağışların akşam saat 18.00'den itibaren şiddetlenerek yer yer yoğunlaşması bekleniyor. Bu durumun cuma günü öğle saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor ve özellikle Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzey ilçeleri ile Avrupa Yakası'nın kuzey ilçelerinde yoğun olabileceği vurgulandı. AKOM'un değerlendirmesine göre, Beykoz ve Şile'de başlayan kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun, gün boyunca özellikle Anadolu Yakası'nda periyodik olarak etkili olması bekleniyor.

Narin Güran cinayetinde iddianame hazır: Bir numaralı sanık açıklandı Narin Güran cinayetinde iddianame hazır: Bir numaralı sanık açıklandı

Kısa süreli ve yoğun yağışların, özellikle alçak bölgelerde su baskınlarına yol açabileceği uyarısı yapıldı. Bu nedenle AKOM, ilgili İBB birimlerine personel görevlendirme çağrısı yaparken, İstanbul halkına da olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: KARAR