31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere bir hafta kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın ardından bugün İstanbul'da miting düzenledi. AKP yöneticileri, mitinglere katılımın yüksek olması için geçtiğimiz günlerde “Erdoğan, Ankara ve İstanbul mitinglerinde emekliler için sürpriz açıklayabilir, iyi dinleyin” demişlerdi. Ancak, bu beklenti dünkü Ankara mitinginde gerçekleşmedi.

Erdoğan’ın İstanbul’daki mitingine büyük önem verdiği biliniyor. Ancak, yapılan anketlerin birçoğu CHP’li mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu önde gösteriyor.

İstanbul’daki programını seçimin son haftasında artıracak olan Erdoğan için bugünkü mitingin kalabalık geçmesi için büyük çaba sarf edildi.

İddiaya göre, AKP İstanbul yöneticileri, ilçe başkanları aracılığıyla müftülüklere araç tahsis etti ve cami cemaatinin mitinge davet edilmesini istedi.

Gerçek Gündem, Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu’na atfedilen ses kaydına ulaştı. Kayıtta, "Arkadaşlar, pazar günü Cumhurbaşkanımızın Yeşilköy Havalimanı’ndaki mitingi için ilçe başkanımız Müftülüğe bir minibüs tahsis etti. Bunun için bir dönüş olmadı sizden. Tekrar bir cemaatinize duyuru yaparsanız, gelmek isteyenler Cumhuriyet Meydanı'ndan, Mehmetçik Meydanı'na alınıp götürülecek mitinge ve sonra geri getirilecek. Bunu cemaatinizden ilgisi alakası olan kişilere duyuru yaparsanız sevinirim" ifadeleri yer alıyor.

Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı

Mehmetalioğlu olduğu söylenen kişinin ses kaydına yanıt gelmemesi üzerine yeni bir kayıt göndererek "Okuyan, dinleyen anlaşıldı yazsın lütfen" dediği görülüyor.

Kaynak: gerçek gündem