İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde AKP'nin Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında silahlı bir saldırıya maruz kaldığı bildirildi. Saldırı sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı lanetledi ve olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da saldırıya ilişkin geniş çaplı bir tahkikatın başlatıldığını ifade ederek, saldırının demokrasiye yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayı kınadı ve soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Balıkesir Türkiye'nin En Borçlu Belediyesi Balıkesir Türkiye'nin En Borçlu Belediyesi

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da saldırıyı kınayarak, demokrasiye yönelik bu tür tehditlerin asla amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıyı üzüntüyle karşıladığını belirterek, demokrasiye yönelik tehditlere karşı birlik içinde olunması gerektiğini vurguladı.

AKP İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise saldırıyı kınayarak, hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. (Sözcü)

Editör: DS Haber