İyi Parti lideri Meral Akşener, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen teşkilat toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek emeklilere 11 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, Erdoğan'ın emeklilere 5 bin lira seyyanen zam yapmayı düşündüğünü ancak bunu kabul etmediklerini ifade etti. Ülkenin bu zammı karşılayacak gücü olduğunu vurguladı.

Akşener'ın çağrısına yanıt olarak, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT Haber canlı yayınında emeklileri yakından ilgilendiren bir çalışma olduğunu ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna bilgi vereceğini belirtti. Şahin, çalışmaların olgunlaşmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda bir açıklama yapacağını ifade etti.

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

Kulislerde dolaşan iddiaya göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü Ankara'da yapacağı mitingde emeklilere 5 bin TL seyyanen zam yapılacağını açıklayacağı öne sürüldü.

Kaynak: haberler.com