Tokat’ta bir evde patlama : 4 yaralı Tokat’ta bir evde patlama : 4 yaralı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir mitinginde açıklamalarda bulundu. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bay Kemal Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan terörist Selo’yu bile çıkartacağım diyor. Bunun yanında Apo'yu da çıkaracağım diyor. Bunu diyen kim? Bunun yanında Meral Hanım, o da söylüyor" sözlerine yanıt verdi. Akşener, "Oscar ödüllü bir tiyatro eseri, yalan eseri, önce aynaya bak" ifadelerini kullandı. 

Devlet Bahçeli: Akşener partisinde ülkücü bırakmadı

Devlet Bahçeli: Akşener partisinde ülkücü bırakmadı

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz da Meral’e. Meral derken neyi kast ettim, İYİ Parti’ye bir oyunuz. İYİ Parti'ye oylarınızı istiyorum, Allah var Başbakan olmayı çok istiyorum ama bedavadan olmaz, İYİ Parti'yi birinci parti yaparsınız olur. Herhangi bir şahısla, grupla, gruplarla pazarlık ederek yapabilecek bir tip değilim, beni tanıyorsunuz. Helal oylarınızla elbette Başbakan olmak istiyorum.
  • Bir tarafta şu meydanlara çıkmış yalanlar söylemiş Recep Bey, çıkıp bizim teröristleri çıkaracağımızı söylemiş. Oscar ödüllü bir tiyatro eseri, önce aynaya bak.
  • 15 Mayıs’ta inşallah İYİ Parti birinci parti, sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olduğu andan itibaren bir ay içerisinde 100 bin öğretmen atacağız, derhal. Çiftçinin ektiği bütün ürünlerin öncelikle taban fiyatını açıklayacağız.
  • Bütün kredilerinizi yeniden yapılandırıyoruz. Diyelim ki çoban tuttunuz, çobanın SSK, Bağkur primi devlet olarak biz ödeyeceğiz. 3600 ek gösterge büyük bir haksızlık oldu, onları düzelteceğiz. 3600’ü sizden öğrenip ben söyledim. Seçime gidince gitti. EYT’de yapılan haksızlıkları düzelteceğiz.
  • En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracağız. Doğrusu budur. Ama 5.500 liradan 7.500 liraya çıkarıldığı andan itibaren 6.500, 7.500 lira emekli maaşı alanların tamamı gitti gümbürtüye. O haklar yerine getirilecek. İkincisi, staj mağdurları var, staj mağdurlarının mağduriyetini gidereceğiz. Atanamamış pek çok sağlıkçı var, onların mağduriyetini gidereceğiz.
  • Köy okullarını açacağız, açtığımız andan itibaren taşımalı eğitim bitecek, öğretmen gidecek, veteriner gidecek, ziraat mühendisi gidecek o köye, genç çocuklarımız tarım yapmak istiyorsa eğer 5 yıl boyunca tarım yapmak için evlenip gittiler köyde yaşamaya karar verdiler, bu gençlerin SGK ya da Bağ-Kur primlerini 5 yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz.
  • İyi Parti’yi birlikte kurmasaydık, bugün Türkiye neyi konuşuyor olurdu? Bugün Millet İttifakı diye bir kavram olmazdı. 13. Cumhurbaşkanı sayın Kılıçdaroğlu dediğimiz zaman bu  büyük alkış kopmaz.  İstanbul ve Ankara belediyeleri bizde olmazdı. İyi Parti bu ülkenin sigortasıdır.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi