Fenerbahçe'nin efsane ismi Alex de Souza, 12 yıl aradan sonra Türkiye'ye teknik direktör olarak dönüyor. Alex ile anlaşmanın sağlandığı belirtildi ve eski Fenerbahçeli bir yıldızın da Alex'in teknik heyetinde yer alacağı duyuruldu.

2004 yılında Brezilya ekibi Cruzeiro'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Alex de Souza, sarı lacivertli formayı 8 yıl boyunca giydi. Fenerbahçe formasıyla 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazanan efsane isim, 342 maçta 171 gol atarak Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Fenerbahçe formasını son kez Kasımpaşa ile oynanan lig maçında giyen Alex, 15 Ekim 2012'de Coritiba'ya transfer olmuştu. Bu ayrılık duygusal bir vedaydı ve spor kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Beşiktaş-Hatayspor: 2-2 Beşiktaş-Hatayspor: 2-2

Teknik direktörlük kariyerine 2020-2021 sezonunda Sao Paulo U20 takımında başlayan Alex de Souza, daha sonra Avai'nin teknik direktörlüğünü üstlendi. Şimdi ise Antalyaspor'un başına geçiyor. Sergen Yalçın'ın yerine getirilecek olan Alex, yardımcı antrenör olarak eski Fenerbahçeli Mehmet Aurelio'yu görevlendirdi.

Antalyaspor'un köklü taraftar grubu 07 Gençlik, sosyal medya hesaplarından "Hoş geldiniz Alex De Souza ve Mehmet Aurelio, birlikte harika işler başaracağımıza inanıyoruz" mesajını paylaştı.

Kaynak: milliyet