Batman'da Uyuşturucu Operasyonu: Şüpheli Tuvalete Dökerken Yakalandı! Batman'da Uyuşturucu Operasyonu: Şüpheli Tuvalete Dökerken Yakalandı!

Erbaş'ın bu açıklamaları, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamındaki icazet töreninde yapıldı. Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı ve eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez gibi önemli isimler de katıldı.

Yılmaz da törende yaptığı konuşmada, fen ve sosyal bilimlerle din bilgisi arasındaki dengeyi vurgulayarak, "Üzülerek ifade ederim ki biz yıllardır Kur'an-ı Kerim'in muhtevasını gençlerimize aktarmakta, içinde yaşadığımız çağın gereği olan bilimleri kullanmakta zayıf kaldık" dedi.

Görmez ise çağımızın dijitalleşme sürecinde kalplerin kilitlenmesine dikkat çekerek, "Bu ayet ne zaman şöyle önüme düşse gerçekten şöyle durmak lazım: ‘Onlar Kur'an üzerinde düşünmezler mi? Yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var?’ Öyle bir çağda yaşıyoruz ki kalplerin kilitleri çoğalıyor. Bu dijital telefon var ya, o işte kilitlerden bir tanesi" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA