Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programında gündeme ilişkin önemli konuları ele aldı. Mourinho transferinin maliyetini paylaşan Koç, Mourinho ve ekibine toplamda 12 milyon avroluk bir ücret ödediklerini ifade etti.

Koç, "Mourinho'yu ikna etmemizde zamanlama büyük önem taşıyordu. Bir hocaya ihtiyaç duyduğumuzda hangi seçeneklerin olduğunu araştırdık. Bu seçeneklerden biri de Jose Mourinho'ydu. Mario Branco, öncelikle Mourinho'ya Fenerbahçe'yi tanıttı." şeklinde konuştu.

EURO 2024 Finali: İspanya ve İngiltere Berlin'de Karşı Karşıya EURO 2024 Finali: İspanya ve İngiltere Berlin'de Karşı Karşıya

"Mourinho ile sezon devam ederken görüştük. Ancak teklif sunmadık; çünkü hem şampiyonluğa koşuyorduk hem de bir hocamız vardı. Değişiklik yapacağımız konusunda tam emin değildik; zira son maçta şampiyon olabilirdik." diyen Koç, Mourinho'nun maliyetini de paylaştı. "Aziz Yıldırım, Jose Mourinho konusunda söylediği şeyi İrfan Can Kahveci transferinde de söyledi. Aziz Yıldırım, '15 milyon euro ödedim' dedi; biz ise Jose Mourinho ve tüm ekibiyle yıllık 12 milyon euroya anlaştık." açıklamasını yaptı.

Kaynak: KARAR