İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-32" operasyonlarıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Operasyonların, cezaevinde olan Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral'ın liderliğini yaptığı suç örgütünün çökertilmesiyle sonuçlandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Bursa merkezli olarak İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da düzenlendi. Operasyonlar sırasında, organize suç örgütü üyelerinin bir dizi suç faaliyetinde bulunduğu tespit edildi.

Kabine toplandı: Ana gündem öğretmen atamaları Kabine toplandı: Ana gündem öğretmen atamaları

Şüphelilerin, vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarda para tahsil ettiği, araç alım satımı nedeniyle çıkan anlaşmazlıklara müdahale ettikleri ve haksız menfaat sağladıkları, silahlı saldırılar düzenledikleri ve güvenlik güçlerine karşı silahlı saldırılarda bulundukları belirlendi.

Operasyonlar sonucunda, elebaşının da aralarında bulunduğu 24 şüpheli yakalandı. Ayrıca, 15 adet ruhsatsız tabanca, çek ve senetler ile önemli miktarda nakit para ele geçirildi.

Ayrıca, Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerine karşı yapılan operasyonlar hakkında genel bir bilgilendirme yaparak son 10 ay içinde 454 organize suç örgütünün çökertildiğini ve toplamda bin 201 operasyon düzenlendiğini belirtti. Bu operasyonlarda 8 bin 260 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 3 bin 58'inin tutuklandığını, bin 740'ının ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını ifade etti.

Kaynak: HABERLER.COM