İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü

Almanya havalimanı personelinin yarın greve çıkacağı açıklandı.

Reuters haberine göre, Verdi Kamu Sektörü Sendikası dün yaptığı açıklamada, ücret müzakerelerinde hükümet üzerindeki baskının artması nedeniyle, ülkenin en büyük merkezi Frankfurt da dahil olmak üzere Almanya genelindeki havalimanlarında güvenlik personelinin yarın greve gideceğini söyledi.

Hamburg gibi havalimanlarında bir günlük grev planlansa da kaç uçuşun etkileneceği henüz açıklanmadı.

Kamu sektörü sendikası Verdi, 25.000 havacılık güvenliği çalışanı adına müzakere yapıyor. Saatlik 2,80 avroluk (3,03 dolar) ücret artışı ve 12 ay boyunca daha cömert fazla mesai ücreti istiyor.

Verdi'nin baş müzakerecisi Wolfgang Pieper, "Amacımız, çalışanların uzun vadedeki satın alma gücü kaybını telafi etmektir" dedi. "Acil olarak ihtiyaç duyulan vasıflı işgücünün işe alınabilmesi ve elde tutulabilmesi için havacılık güvenlik personelinin işi mali açıdan çekici kalmalıdır" diye ekledi.

Verdi, işverenlerin bu yıl için yüzde 4, gelecek yıl için ise yüzde 3 oranında maaş artışı teklif ettiğini ancak bunun "tamamen yetersiz" olduğunu söyledi.

Toplantılar 6 ve 7 Şubat'ta gerçekleşecek.

Verdi, havaalanı grevlerine ek olarak Cuma günü Almanya'nın 16 eyaletinin 15'inde ayrı bir toplu taşıma grevi planlıyor. Alman GDL dalgıçları, maaş ve çalışma koşulları konusunda aylardır süren anlaşmazlıklar nedeniyle geçen hafta beş gün greve gitti.

Kaynak: karar