Almanya'da "darbe planı" yapmakla suçlanan İmparatorluk Vatandaşları adlı aşırı sağcı grup hakkında üçüncü dava, Münih Yüksek Bölge Mahkemesi'nde başladı.

Gazze'de ölü sayısı  42 bin 289'a çıktı Gazze'de ölü sayısı 42 bin 289'a çıktı

Grup, Aralık 2022'de yakalanmıştı ve toplamda 26 sanık, Almanya'nın demokratik düzenini şiddet yoluyla devirmeyi planlamakla suçlanıyor.

Münih'teki davada sekiz sanık, federal hükümeti devirmeye çalışmak ve terör örgütü üyesi olmakla yargılanıyor.

Davanın detaylarına göre, sanıklar arasında örgütün "konsey" olarak adlandırılan sözde hükümet yapılanmasında veya askeri kanadında liderlik yaptığı iddia edilen kişiler bulunuyor.

İddianamede sanıkların Federal Meclis'e yönelik şiddet eylemlerini planladıkları ve donatıldıkları belirtiliyor. Mahkeme, 2025 yılının Ocak ayı sonuna kadar 55 duruşma tarihi belirledi.

İmparatorluk Vatandaşları, 1871-1945 yılları arasında var olan Alman İmparatorluğu'nun devamı olduklarını iddia ederken, mevcut Federal Cumhuriyeti ve yasalarını tanımıyorlar.

Grubun liderlerinden Heinrich XIII. Prens Reuß ve askeri kanadın yöneticisi Rüdiger von Pescatore'nin de aralarında bulunduğu 25 kişi, geniş çaplı bir operasyonla yakalanmıştı.

Operasyonda 382 ateşli silah ve 150 bin parça mühimmat ele geçirilmişti.

Sanıklar, Almanya'daki mevcut devlet düzenini şiddet kullanarak ortadan kaldırmayı ve yerine kendi yönetim biçimlerini getirmeyi amaçlamakla suçlanıyor.

Plana göre, Federal Meclis basılacak, milletvekilleri tutuklanacak ve sistem devrilecekti. Ancak, 7 Aralık 2022'de yapılan operasyon bu planı engelledi.

Kaynak: Gazete Duvar