Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistinlilere yönelik şiddetli saldırıları devam ederken, Almanya'nın Baviyera kalabalıkki organizasyonlarından masum sivillere destek protestolarına 'Nehirden Denize Özgür Filistin' sloganının kullanılması yasaklandı. Münih Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, yeni düzenleme Federal İçişleri Bakanlığı'nın Hamas ve Samidoun derneklerini yasaklama kararıyla ilişkilendiriliyor.

NAZİ SEMBOLLERİYLE AYNI KEFEDE

Almanca ya da başka bir dilde sloganın kullanımı, Bavyera'da savcılığın "terör örgütünün sembolünün kullanılması" suçlamasıyla soruşturma başlatılmasının nedeni olacak. Bu da yargılama sürecinde, gamalı haç veya ulusal sosyalizm sloganlarının kullanımıyla aynı cezaların uygulanabileceği anlamına geliyor. Alman ceza kanununun 86'ncı maddesinin bir bendi saklanan sloganın kullanımı üç yıla kadar hapis veya para cezasıyla cezalandırılabilir.

İSRAİL’İN VARLIĞINA TEHDİT OLARAK YORUMLANIYOR

DW Türkçe'nin haberine göre, 1960'lara kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan bu slogan, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından kullanılmaktaydı. Sloganı, Filistin'in Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar olan coğrafyada özgürleştirilmesini ifade eder. Ancak bu slogan, aynı zamanda İsrail topraklarını içeren bölgelerin işaretlenmesi nedeniyle İsrail'in varlığına bir tehdit olarak yorumlanabiliyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi