İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mahzen-35" operasyonları kapsamında 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 6 organize suç örgütünün çökertildiğini ve aralarında elebaşılarının da bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonlar kapsamında Antalya'da Engin Tatar, Balıkesir'de Mehmet Canbaz, Gaziantep'te Eyyüp Doğruer, Konya'da Recep Örnek, Mersin'de Okday Gün ve Uşak'ta Erkan Saltık'ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.

Aralarında elebaşılarının da bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığını açıklayan Bakan Yerlikaya, "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında verilen bilgilere göre operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince gerçekleştirildi.

Avukat Feyza Altun'un İmalı Paylaşımı Gündemde Avukat Feyza Altun'un İmalı Paylaşımı Gündemde

Operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin kumar faaliyetleri, tefecilik, silahlı saldırılar, mal varlığına el koyma gibi suçları gerçekleştirdikleri belirlendi. Toplamda 30 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, otomatik silah, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve suç gelirine el konuldu.

Kaynak: SÖZCÜ