'Altılı Masa', Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Demokrasi ve Atılım Partisi'nin bir araya gelerek oluşturduğu bir platformdu. İlk toplantısını 12 Şubat 2022'de gerçekleştiren bu grup, 26 Ocak 2023'te yaptığı 11. toplantı sonrasında kendisini "Millet İttifakı" olarak tanımladı ve 30 Ocak 2023'te Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni kamuoyu ile paylaştı.

Ancak, Cumhur İttifakı'na karşı Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşananlar, İYİ Parti'nin bu ittifaktan ayrılmasına neden oldu. İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklemeyerek 3 Mart 2023'te masadan ayrıldı. Ancak, kısa bir süre sonra 6 Mart 2023'te dönerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etti.

14 Mayıs 2023'te gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 49,50 oy alarak birinci oldu, ancak seçimler ikinci tura kaldı. 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçimlerinde Erdoğan yüzde 52,18 oy alarak Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu.

Devlet Bahçeli'den Emniyet Müdürlerinin Açığa Alınmasına İlişkin Açıklama: 'Sabrımızı Taşırmasınlar!' Devlet Bahçeli'den Emniyet Müdürlerinin Açığa Alınmasına İlişkin Açıklama: 'Sabrımızı Taşırmasınlar!'

CHP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 38. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirdi ve genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazanarak Kılıçdaroğlu dönemine son verdi.

İYİ Parti'nin kurucu lideri Meral Akşener ise 31 Mart yerel seçim sonuçlarının ardından partisini seçimli olağanüstü kurultaya götürme kararı aldı. Ancak, genel başkan seçimi için aday olmadığını açıklayarak partisine veda etti.

Kaynak: CUMHURİYET