Altın fiyatlarındaki yükselişe dikkat çeken finansal analist İslam Memiş, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararına dikkat çekti. Bugün açıklanacak faiz kararının yeni yolu belirleyeceği açıklandı. Yatırımcıların aklındaki soruları tek tek yanıtladı.

FED KARARINI İŞARET ETTİ

Doğru tahminleriyle piyasada adından söz ettiren İslam Memiş, altına ilişkin yeni beklentilerini paylaştı.

Enflasyon alışverişi vurdu! Aynı ürünün fiyatı İtalya'da 20 euro, Türkiye'de 50 euro... Enflasyon alışverişi vurdu! Aynı ürünün fiyatı İtalya'da 20 euro, Türkiye'de 50 euro...

Fed, faiz kararının yanı sıra bu Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerine de dikkat çekti. Paylaşılan bu verilere dayanarak ilerleme öngörülebilir olacaktır.

ELİNDE DOLARI OLAN GEÇİŞ YAPABİLİR

FED'in kararının bugünden itibaren açıklanacağı düşünülürse onaylanma ihtimali yarı yarıya. Mart ayında 25 baz puanlık faiz artışı gözlense de 2024'te de düşüş beklentisi devam ediyor.

FED kararı öncesinde altının onsunun ons başına 2 bin dolar olduğunu belirten İslam Memiş, karar sonrasında ise 2 bin 70 dolar olacağını belirtti.

Beklentilerinin devam ettiğini söyleyerek, son baskının Ocak ayında olduğunu belirtti. Altının ons başına 2 bin doların uzun vadeli yatırımcılar için fırsat olduğunu, dolar tutanların altına geçebileceği bir dönem olduğunu söyledi.

YENİ YILDA GRAM ALTIN TAHMİNİ

İslam Memiş, gram altının yılın son fırsatı olduğunu kaydederek hedefinin 2070 TL olduğunu söyledi. Sonraki ve sonraki hedeflerini açıklayan finansal analist İslam Memiş, bir sonraki hedefin 2090 – 2150 TL seviyelerinin olacağını söyledi. Yaz aylarında gram altının fiyatlarının 2.500 ile 2.700 TL arasında seyredeceğini, yılın son çeyreğinde ise 3.000 TL'ye çıkacağı öngörüsünü paylaştı.

ALIM FIRSATI VAR İÇİN SON SAATLER

İslam Memiş, FED'in alım fırsatından yararlanmaya karar vermesine kadar zaman olduğunu söyledi.

Kaynak: karar