Altın Portakal Film Festivali eski çalışanları, 9 yıllık hak mücadelesinin ikinci eyleminde Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaparak "Mağduriyetler artık giderilmeli" dedi. Öte yandan avukat Baştuğ Çalışır, emekçilerin hak arayışının devam edeceğini ve çözüm bulunmaması halinde festival boyunca farklı eylem ve açıklamaların yapılacağını belirtti.

Türkiye’nin en köklü kültürel etkinliklerinden biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali organizasyonunda emeği olan Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) çalışanları, tazminat ve haklarını alamadan işten çıkartılmalarını protesto etmek için ikinci kez Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Ankara’da Dehşet Taksi Durağına Pompalı Tüfekle Saldırı Ankara’da Dehşet Taksi Durağına Pompalı Tüfekle Saldırı

Sol.org’dan Yusuf Yavuz’un haberine göre, avukat Baştuğ Çalışır, Altın Portakal emekçilerinin hak arayışının devam edeceğini, çözüm bulunmaması halinde festival boyunca farklı eylem ve açıklamaların yapılacağını belirtti.

'YASA VE YÖNETMELİKLERE GÖRE MÜMKÜN DEĞİL'

Antalya Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili "Tüm alacak ve borçlar AKSAV’a aittir. AKSAV çalışanlarının hak arayışlarını destekliyor fakat Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir ödemeyi yapılabilmesinin yasa ve yönetmeliklere göre mümkün olmadığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz" açıklaması yapmıştı.

Bu açıklamaya da yanıt veren Av. Çalışır, sorumluluğu görmezden gelen hatta Altın Portakal emekçilerinin açıklamalarını yalanlayan tavrı kamuoyunun vicdanına havale ettiklerini söyledi.

Vakfın kurucu başkanı, doğal üyesi ve şeref üyesi olan Büyükşehir Belediyesi’nin dolayısıyla Belediye Başkanı ve makamının bu süreçteki sorumluluğuna dikkat çeken Av. Baştuğ Çalışır, “Muhittin Böcek, bu kişilerin mağduriyetlerini gidermek konusunda değil, yapmadıklarıyla anılacaktır. Yapabilecekken yapmadıklarınızdan da ahlaken sorumlusunuzdur” ifadelerini kullandı.(karar)

Editör: Haber Merkezi