ABD'deki birçok üniversitede İsrail'e karşı duyulan tepkilerin bir yansıması olarak, Princeton Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan Filistin dayanışma kampı üyeleri, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, "Gazze'deki milyonlarca Filistinliye yönelik İsrail Devleti'nin uyguladığı acımasız kuşatmaya karşı dayanışma amacıyla açlık grevi başlattık" ifadesine yer verildi.

Ebu Ubeyde'den İsrail'e "Hazırız" Mesajı Ebu Ubeyde'den İsrail'e "Hazırız" Mesajı

BM verilerine göre, Gazze'de felaket boyutunda bir açlıkla karşı karşıya olan en yüksek insan sayısının bulunduğu belirtilerek, "Ramazan ayında birçok kişi ekmek yapmak ve oruçlarını açmak için hayvan yemi olarak kullanılan unu kullanmak zorunda kaldı." denildi.

Ayrıca, İsrail Savunma Bakanı'nın Gazze'ye gıda, yakıt ve elektrik girişini yasaklayacağını açıklamasının ardından, Gazze'deki 2 milyon sivil için korkunç bir kıtlık yaşandığı vurgulandı.

Açıklamada, Filistinlilerle dayanışma amacıyla başlatılan açlık grevinin, İsrail hapishanelerindeki Filistinli siyasi mahkumların tuzlu suyla açlık grevi geleneğinden esinlenildiği belirtildi.

Bu grevin, ABD yönetiminin İsrail'e verdiği desteği çekme taleplerine bir yanıt olduğu ifade edildi.

ABD'deki birçok üniversitede Filistin'e destek eylemlerinin hala devam ettiği ve polisin son iki haftada 2 binden fazla öğrenciyi gözaltına aldığı da kaydedildi.

Kaynak: KARAR