Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın 12 yıllık görev süresinin 20 Nisan'da tamamlanacak olması sebebiyle, yeni başkanın seçimi için tarih belirlendi. Seçim süreci 20 Şubat'ta başlamış olup, 21 Mart tarihi ise Anayasa Mahkemesi Başkanının belirleneceği gün olarak açıklandı.

Zühtü Arslan'ın görev süresi boyunca Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenmiş olması nedeniyle, bu sürecin önemli bir değişikliği beraberinde getireceği ve yeni başkanın belirlenmesinin ülkedeki yüksek yargı organının liderliği için kritik bir anı temsil ettiği belirtiliyor.

Antalya'da teleferik kazasında devrilen direğin vidaları sıkılmamış! Antalya'da teleferik kazasında devrilen direğin vidaları sıkılmamış!

Seçimde, Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle aday olamayacak ancak oy kullanabileceği ifade ediliyor. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda gerçekleştirilecek seçimde, 15 üyenin en az 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan aday, 4 yıl süreyle Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenecek.

Kaynak: Birgün