Kadıköy'de motosiklete çarpan otomobil akaryakıt istasyonuna girdi:1 yaralı Kadıköy'de motosiklete çarpan otomobil akaryakıt istasyonuna girdi:1 yaralı

Hızlı trenlerin yaygınlaşmasıyla birçok şehir arası yolculukta tercih edilen bir ulaşım aracı haline gelirken, İstanbul ve Ankara arasında saatlerce süren yolculuklar için yeni bir çözüm geliyor.

OSMANELİ-BURSA-BALIKESİR HATTI 2026'DA TAMAMLANACAK

Osmaneli-Bursa-Balıkesir Hızlı Tren Hattı'nın 2026'de tamamlanması planlanıyor. Ayrıca, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep hattının da 2027'de tamamlanarak Gaziantep'ten hızlı trenle Kapıkule'ye ulaşılması hedefleniyor.

2028'DE ANKARA-İZMİR ARASI YHT HATTI TAMAMLANACAK

2028'de ise Ankara'nın İzmir'e bağlantısını sağlayacak 508 kilometrelik yüksek hızlı tren hattının tamamlanması öngörülüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek olan ve Uzakdoğu'dan Londra'ya ikinci bir bağlantı sağlayacak olan demiryolu hattı da planlar arasında yer alıyor.

Karadeniz'e ulaşacak demiryolu hattının ilk etapta Kırıkkale ile Çorum arasının 2028'e kadar tamamlanması hedefleniyor.

ANKARA-İSTANBUL ARASI 80 DAKİKAYA DÜŞECEK

Bu gelişmelerle birlikte Ankara ile İstanbul arasındaki süper hızlı tren projesi de ilerliyor. Tahminlere göre bu hattın inşası tamamlandığında, Ankara ile İstanbul arası sadece 80 dakikada kat edilebilecek. Bu projelerle birlikte sanayicilerin ve ihracatçıların navlun maliyetlerinin düşmesi amaçlanıyor. Demiryolu bağlantılarıyla ilgili yapılan çalışmalarla, yük taşımacılığının demir yollarının üzerinde daha büyük bir paya sahip olması hedefleniyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi