Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi

Gözaltına alınanlar arasında 6 erkek ve 2 kadın bulunuyor. Direniş Çadırı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, barışçıl bir eylem gerçekleştirdiklerini ve gözaltıların hukuki bir dayanağı olmadığını belirtti. Grup, gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve Gazze için seslerini duyurmaya devam edeceklerini vurguluyor.

Sosyal Medyadan Tepki

Direniş Çadırı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "6 erkek, 2 kadın arkadaşımız gözaltında. Barışçıl bir eylemde haklı talepleri dile getirmenin sonucu gece baskını yapılarak gözaltına alınmak mı? Gazze için haykırmaya devam edeceğiz: Siyonizmi besleyen damarları kesin, vanaları kapatın! Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz."

Barışçıl Eylem Vurgusu

Grup, barışçıl bir biçimde hakikatin şahitliğini yaparken gece vakti yapılan müdahalenin ve gözaltı uygulamasının hukuki dayanağı olmadığını savundu. Direniş Çadırı, şu soruları sordu: "Bu müdahalenin anlamı nedir? Suçumuz hamaseti bırakıp Gazze için gerçekçi talepleri dile getirmek mi? Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Kaynak: Karar