Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, 26 Şubat'ta meydana gelen trajik bir olayda, alkollü olduğu belirtilen sürücü Mehmet Can Dandin'in kontrolünden çıkan aracıyla kaldırımda yürüyen iki kişiye çarpması sonucu matematik öğretmeni Ekin Sert (31) ve üniversite öğrencisi Umut Can (24) hayatını kaybetti.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Olayın ardından gözaltına alınan Dandin, tutuklanarak yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Ancak, yaklaşık 3 ay sonra, 22 Mayıs'ta Sulh Ceza Hakimliği tarafından 500 bin lira teminat bedeli ödemesi ve adli kontrol şartlarıyla tahliye edilen Dandin'e karşı tepkiler yükseldi.

Adalet Bakanlığı'nın da açıklamasıyla tahliye kararına itiraz edildi ve Dandin hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Dandin, tekrar tutuklanarak yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Dandin hakkında hazırlanan iddianamede, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Adli tıp raporunda asli kusurlu bulunan Dandin'in duruşması, Ankara Batı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 Eylül'de yapılacak

Kaynak: DHA