Geri dönüşüm firmasına ait açık alanda çıkan yangın, atık kağıt ve lastiklerin tutuşmasıyla başladı ve kısa sürede büyüdü. Yangına itfaiye, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve diğer ekipler müdahale etti. Yangının 16 saat sonra söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları başladı. Ancak yangın sonucunda 9 iş yerinin kül olduğu tespit edildi.

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

Yangının çıkış nedeninin, yabancı uyruklu 5 kişinin bakır kabloları plastikten ayırmak için yaktıkları ateş olduğu belirtildi. Bu kişiler gözaltına alındı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görgü tanığı tarafından teşhis edilen şüphelilerden biri tutuklandı.

Olayla ilgili olarak bölgedeki esnaflardan alınan ifadelere göre, yangının TIR'ların mazot tankerlerinin patlamasıyla başladığı ve rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığı belirtildi. Esnaflar, daha önce yetkililere bu tür risklerin bildirildiğini ancak gerekli önlemlerin alınmadığını dile getirdi.

Yangın sonucunda iş yerlerinin büyük zarar gördüğünü ifade eden esnaflar, devletten destek talep ettiler. Yangının neden olduğu zararın milyonlarca lira olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber Global