Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

Anne, baba ve kızını öldürdü: İzmir'de komşu cinayetinin katilleri cezalandırıldı

Annesi, babası ve kızı öldürüldü: İzmir'de komşusunu öldüren katiller cezalandırıldı.

İzmir'de komşuları Yahya Köşek (61), eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü'yü (37) öldüren Ali İhsan Kılıç, 2'si ağır 3 müebbet ve 6 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan ağabeyi Mehmet Kılıç ise farklı bir ceza aldı: Bu suçlardan 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Komşu cinayetindeki katiller herhangi bir ceza almadan hapis cezasına çarptırıldı.


Olay, geçen yıl 10 Haziran'da Bayraklı İlçesi Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi 7171/1 Sokak'ta meydana geldi. Sokak köpeklerinin beslenmesi ve arazi konularında anlaşamadığı Ali İhsan Kılıç ile Yahya Köşek arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kılıç, Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve 2 çocuk annesi kızları Funda Güçlü'yü tabancayla vurdu. Ambulansla hastaneye kaldırılan 3 yaralıyı kurtarmak mümkün olmadı. Gözaltına alınan Ali İhsan Kılıç ve kardeşi Mehmet Kılıç tutuklandı.

3. ÖMÜR BOYU AYRI AYRI TALEP

Hazırlanan iddianamede Ali İhsan Kılıç'a "kasten öldürme", Mehmet Kılıç'a ise "kasten öldürmeye katılma" suçundan üç ömür boyu hapis cezası verilmesi isteniyordu. "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan sanıklar için 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca Köşek çiftinin diğer kızı Filiz Topaloğlu'nu silahla tehdit eden Ali İhsan Kılıç'a 2 yıla kadar, kendisini dövüp döven kardeşi Mehmet Kılıç'a ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi. ona zarar verdi... Suçlama İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Filiz Topaloğlu hakkında İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Mehmet Kılıç'ı "kasten yaralama" suçundan açılan dava, mevcut dava dosyasıyla birleştirildi.

SON SÖZLERİ BERAAT OLDU

Karar duruşmasında sanıklar hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Mehmet Kılıç duruşma salonunda hazır bulunurken, kardeşi Ali İhsan Kılıç da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla hazır bulundu. Duruşmada davacı-sanık Filiz Topaloğlu, eşini kaybeden Rıdvan Güçlü ve partinin avukatları da hazır bulundu. Esas hakkındaki görüşe karşı çıkan Ali İhsan Kılıç ise şunları söyledi: “Ne diyeceğimi bilmiyorum. Sopayla kafama vurdular; Ben talep ediyorum. "Başıma aldığı darbeden sonra bilincimi kaybettim" dedi.

Tutuklu sanık Mehmet Kılıç da beraat talebinde bulundu. Kılıç, şunları söyledi: “Kaza günü konuştum. "Neler oluyor?" dedim. Beni düşürdüler. Param da orada kayboldu. Tartışmaya ya da tartışmaya ilgim yok. Daha önce ne olduğunu bilmiyorum. Yahya benim kardeşimdir. Hiç sorun yaşamadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben suçlu değilim. "Ailem mahvoldu, çok hastayım" dedi.

Sanık avukatları müvekkillerinin beraatını isterken, mağdur avukatları ise sanıklara en ağır cezanın verilmesini istedi. Şikayetçiler Rıdvan Güçlü, Filiz Topaloğlu ve Mehmet Kılıç, sanıkların en ağır cezayla cezalandırılmasını talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklardan Ali İhsan Kılıç, şunları söyledi: “Yoluma devam etmek istedim. İnsan dışkısını atıp tükürdüler. Filiz Topaloğlu kafama vurdu. Korktum ve havaya ateş ettim. Daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. "Kardeşimin hiçbir suçu yok" dedi. Mehmet Kılıç masum olduğunu yineledi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Savunmanın ardından kararı açıklanmayan mahkeme, Ali İhsan Kılıç'a Yahya Köşek'e yönelik "kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis, "kadını kasten öldürme" suçundan ise ayrıca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. ". . " Meryem Köşek ve Funda Güçlü'ye karşı. . Ali İhsan Kılıç, Filiz Topaloğlu'na "silahlı tehdit" suçundan 4 yıl, "6136 sayılı Kanuna muhalefet" suçundan ise 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz diğer sanık Mehmet Kılıç ise Meryem Köşek ve Funda Güçlü'ye yönelik "kasten kadın öldürmeye yardım ve yataklık" suçundan 15'er yıl, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Filiz Topaloğlu'na "Silahla kasten yaralama" suçundan dava açıldı. vuruldu. Sanık Mehmet Kılıç, Yahya Köşek cinayetine katılmak suçundan istenen cezadan beraat etti.

Mahkeme, sanıkların hiçbirine indirim uygulamasa da davacı-sanık Filiz Topaloğlu'nun beraatına karar verdi.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi