Bartın'da dün akşam saatlerinde Topluca köyü Esenpınar mevkisinde yaşanan olayda, 23 yaşındaki Umut Can Alay, annesi Hatice Alay ile arasında çıkan tartışma sonrasında evde bulunan av tüfeği ile annesini vurarak öldürdü.

Olayın ardından, komşular tarafından sağlık ekiplerine haber verildi. Ancak, Hatice Alay, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Olayın detaylarına göre, Umut Can Alay'ın alkollü bir şekilde eve geldiği ve para istediği, annesinin ise para vermemesi üzerine tartışma çıktığı belirtildi. Tartışma sırasında Umut Can Alay'ın annesini banyoya iterek su sıkarak ıslattığı ve dövdüğü, ardından av tüfeği ile ateş açarak öldürdüğü ifade edildi.

Alay'ın jandarmadaki ifadesinde, olayla ilgili hatırlamadığını söylediği aktarıldı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Umut Can Alay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Menzil'de Anlaşmazlık Kavgaya Döndü Menzil'de Anlaşmazlık Kavgaya Döndü

Hatice Alay'ın cenazesi, Topluca köyünde öğle namazının ardından köy mezarlığında defnedildi. Cenazede, Hatice Alay'ın vücudunda çok sayıda kırık tespit edildiği belirtildi.

Olayın daha önceki bir aşamasında, Umut Can Alay'ın annesine yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddiası da gündeme geldi.

Hatice Alay'ın bu iddia üzerine şikayette bulunduğu ve Umut Can Alay'ın tutuklanarak yargılandığı ancak annesinin şikayetini geri çekmesi üzerine serbest bırakıldığı ifade edildi.

Umut Can Alay'ın annesiyle birlikte yaşamaya devam ettiği ve sık sık annesine karşı şiddet uyguladığı bilgisi paylaşıldı. (Sözcü)

Editör: DS Haber